Nieuw gebouw

Op donderdag 28 januari 2016 vond een schitterende eerstesteenlegging plaats van de nieuwbouw van KASOG v.z.w. in de Collegelaan in Genk. Wat aanvankelijk gepland was als de bouw van twee nieuwe schoolgebouwen voor de Genkse scholen Kunstschool Genk en Regina Mundi, is uitgegroeid tot een prestigieus project: de uitbouw van een campus voor 3000 leerlingen waarvan de KASOG-scholen geïntegreerd deel uitmaken. Het is een project van 26 miljoen euro en kan rekenen op de steun van de subsidiërende overheid. Daarnaast zijn er nauwe samenwerkingsverbanden met de stad Genk om het geheel te realiseren. Zowel Dhr. Wim Dries, burgemeester als Dhr. Jo Vandeurzen, Vlaams minister, spraken hun engagement uit om mee te werken aan de uitbouw van deze campus.

De campus wil kwalitatief hoogstaand onderwijs van de 21ste eeuw aanbieden en dat op de verschillende onderwijsdomeinen: naast een junior college (voor de eerste graad), komen er colleges voor classic, wetenschappen, kunst en business. In living & learning labs ten slotte zullen jongeren voorbereid worden op nieuwe arbeidsuitdagingen. Dit alles door een team van 500 enthousiaste en gedreven leerkrachten en personeelsleden. De campus wil kwalitatief hoogstaand onderwijs van de 21ste eeuw aanbieden en zal dit doen in kleine entiteiten die zorgen voor de nodige geborgenheid voor de leerlingen.

In de wetenschap dat onderwijs geworteld is in de maatschappij, zal de site niet alleen onderwijs aanbieden, maar een semi-openbare ruimte worden waar plaats is voor maatschappelijke activiteiten. Op die manier sluit de campus aan bij sites als C-mine (Cultuurcentrum, MAD-faculty, C-mine Crib), Thor (internationaal technologiepark in Waterschei), Campus O3 (centrale ontmoetings-, informatie- en ondersteuningsplek voor ouders) en Biomista (artistieke campus).

Klik hier voor een fotoverslag van deze avond, door Isabelle Dierckx.