AO (3de graad)

ARTISTIEKE OPLEIDING

WIE KIEST VOOR DEZE AFDELING?

Een nieuwsgierige leerling die een veelzijdige artistieke opleiding nastreeft. Je wil je totale persoonlijkheid verder ontwikkelen en wordt daarbij intensief en individueel begeleid in artistieke en creatieve ateliers.

De logische vooropleiding is de 2de graad Artistieke opleiding, maar je kan ook instromen vanuit andere kso-, aso- of tso-richtingen, met extra ondersteuning voor de kunstvakken.

WAT BIEDT DEZE AFDELING?

Je verdiept je kennis en vaardigheden van je artistieke opleiding in de tweede graad.

In de derde graad worden de vakken aangeboden in een open atelierstructuur. De ruime basisopleiding van de tweede graad komt nu goed van pas bij het zelfstandig uitwerken van thematische projecten binnen de verschillende ateliers grafische vormgeving, beeldende vormgeving, ruimtelijke vormgeving en waarnemingstekenen. Elk thema wordt in het vak kunstinitiatie ingeleid, ruim gedocumenteerd en gekoppeld aan de kunstgeschiedenis en de kunstactualiteit.

VERDERE STUDIEMOGELIJKHEDEN?

Academische Bachelor en Master aan de hogescholen:

  • in het studiegebied audiovisuele en beeldende kunst: animatiefilm, film, televisie-film, grafisch ontwerp, multimediale vormgeving, juweelontwerp en edelsmeedkunst, mode, vrije kunsten...

Professionele Bachelor:

  • in het studiegebied audiovisuele en beeldende kunst: beeldende vorming;
  • in het studiegebied industriële wetenschappen en technologie: grafische en digitale media, modetechnologie, multimedia- en communicatie-technologie;
  • in de studiegebieden onderwijs en sociaal-agogisch werk.

Se-n-Se-opleidingen:

  • in het studiegebied architecturale vormgeving, audiovisuele vormgeving, grafische vormgeving, industriële vormgeving en ruimtelijke vormgeving.